Willkommen, Gast
Benutzername: Passwort: Angemeldet bleiben:
  • Seite:
  • 1

THEMA: Telemetry issue with Firmware 1.10?!

Telemetry issue with Firmware 1.10?! 09 Jul 2018 08:10 #1

  • ClausT
  • Autor
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
  • Beiträge: 44
  • Dank erhalten: 24
I have been struggling with 'not so perfect' telemetry all season.
I upgraded my DS16 to DS24 FW 4.27/28, upgraded REX3 receivers to FW1.10 and took my Arcus Race flying, low Q, LOST SIGNAL, all the messages you don't want.
Last year everything was running perfect, what the f***

Switched one REX3 back to a REX7 which I had used before, no change.
Analyzed logfiles, receivers had good signal and I had control, but still not nice to get the warnings during the flight.
For my first GPS-Triangle competition this season I brought my second DS24 and switched to that one, trying to identify if it was the transmitter being the issue, but no change.

Finished my SB14 where antenna placement is 'easy', went flying and had the same experience, warnings and several holes in the logfile :-(

Check Jetiforum, no mention of the issue, what am I doing wrong?

Finally a cry for help came from a fellow team member (Daniel Aeberli) Saturday, "My vario isn't working half of the time".
He also did the same update, going from DS16 to DS24, but didn't report any issues, happy pilot until this Saturday.
Change last week, upgrade of REX3 to FW 1.10.

At the same time I was flying my tow plane with a REX12 assist and a Rsat2, 100%Q and no holes at all in the logging, hmmmmmmm

Sunday morning I downgraded my REX3's to firmware 1.03 and took my SB14 for a flight, I managed to provoke 1 hole in the logging otherwise the vario was there all the time.

SB14 log with 2*REX3 running Firmware 1.10 (Climb and flying 500m GPS-Triangle course)

Exact same configuration and airfield with Firmware 1.03
Anhänge:
Folgende Benutzer bedankten sich: wstech

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Telemetry issue with Firmware 1.10?! 09 Jul 2018 09:18 #2

  • wstech
  • wstechs Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Beiträge: 901
  • Dank erhalten: 478
Hallo Claus,
danke für den Beitrag.
Ich habe hier nicht zu FW 1.10 gewechselt da diese für die Servo-Telemetrie erweitert ist. Die Servo-TM ist aus meiner Sicht keine einfache Sache und wird die Telemetrie für andere Sensoren immer bremsen. Anscheinend eben auch schon ohne angeschlossene TM-Servos.
Wichtige Regel für flüssiges Vario und schnelle Übertragung von GPS-Pos. für Triangle sind so wenig wie möglich unnötige TM-Daten zu übertragen.
Mit freundlichen Grüßen
Wolfgang
www.wstech.de
Folgende Benutzer bedankten sich: Blademaster, e-modell

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Telemetry issue with Firmware 1.10?! 09 Jul 2018 10:17 #3

  • Blademaster
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Beiträge: 419
  • Dank erhalten: 167
Hi Claus,

I think you have to post it also under "Comments for Jeti". It seems that the backward channel
is downgrading by using firmware 1.10.

There are again and again discussions about low signal and lost signal warnings. Although there is
no possibility to get some information about the important forward channel. You can only assume and guess
that the forward channel is better than the backward channel.

Look also here:
www.jetiforum.de/index.php/33-comments-f...ement-of-the-q-value
and here:
www.jetiforum.de/index.php/4-jeti-sender...-modell?limitstart=0


Best regards,
Dirk
Folgende Benutzer bedankten sich: e-modell

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Telemetry issue with Firmware 1.10?! 09 Jul 2018 13:00 #4

  • Jochen
  • Jochens Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Beiträge: 487
  • Dank erhalten: 172
Hi Claus,
which firmware is installed at the Assist?

Regards
Jochen

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Telemetry issue with Firmware 1.10?! 10 Jul 2018 11:02 #5

  • VOBO
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
  • Beiträge: 304
  • Dank erhalten: 29

wstech schrieb: Hallo Claus,
danke für den Beitrag.
Ich habe hier nicht zu FW 1.10 gewechselt da diese für die Servo-Telemetrie erweitert ist. Die Servo-TM ist aus meiner Sicht keine einfache Sache und wird die Telemetrie für andere Sensoren immer bremsen. Anscheinend eben auch schon ohne angeschlossene TM-Servos.
Wichtige Regel für flüssiges Vario und schnelle Übertragung von GPS-Pos. für Triangle sind so wenig wie möglich unnötige TM-Daten zu übertragen.


Wenn das so ist, dann sollte man Jeti dringends empfehlen, die Telemetrieübertragung in den Empfängern konfigurierbar zu machen. Also z. B. mit/ohne Ditex-Werte.
Warum soll jeder darunter leiden, wenn es vermutlich nur einen Bruchteil der Piloten gibt, die überhaupt Ditex einsetzen?

Gruß Volker
Folgende Benutzer bedankten sich: Blademaster

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Telemetry issue with Firmware 1.10?! 10 Jul 2018 11:05 #6

  • Jochen
  • Jochens Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Beiträge: 487
  • Dank erhalten: 172
… war die nicht mal angedacht dass bei neueren Sensoren generell auswählbar ist welche Telemetrie-Daten übertragen werden?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

  • Seite:
  • 1
Ladezeit der Seite: 0.247 Sekunden
Powered by Kunena Forum